Wil jij ook een echte stem in de voedingsindustrie?

De voedingsindustrie is in handen van een handvol multinationals. Boeren staan onder druk om steeds meer te produceren voor een steeds lagere prijs. Pesticidengebruik, dierenleed, voedselverspilling en vervuiling van het milieu zijn daar de gevolgen van. Steeds meer mensen maken zich zorgen over het eten op hun bord.

Er is een sterk alternatief. Korte keten initiatieven waren het antwoord van kritische burgers en trotse boeren op de industriƫle voedselketen. Het is tijd om dat principe te professionaliseren en op een hogere schaal te implementeren, zodat iedereen toegang heeft tot betaalbare, lokale en duurzaam geproduceerde voeding.

  • We kunnen dit enkel realiseren met een sterke community: 10.000 burgers en gezinnen die kiezen voor betaalbare, duurzaam geproduceerde voeding. Zij vormen de vaste, stabiele afzetmarkt van de hub. Door hun aankopen geven ze lokale boeren de kans om steeds duurzamer te produceren en maken ze een alternatief voedselmodel in Vlaanderen mogelijk.
  • Maar daarvoor hebben we jouw steun nodig!
  • Bij het begin van het nieuwe jaar (2017) willen we samen met 1000 Avani ambassadeurs deze transitie in gang zetten! Als ambassadeur wordt je als lid van vzw Avani een woordvoerder binnen jouw netwerk (voor zover dat je dat zelf wil natuurlijk!) en wordt je uitgenodigd op alle evenementen en burgervergaderingen in 2017.

“Stem per stem worden we sterker,
en bouwen we een alternatief voor de industriĆ«le voedselketen”

logo

Volg ons op Facebook