Sinds begin 2017 is Avani opgenomen in de Voedsel Anders groep. Voedsel Anders is een grote speler door de bekende namen in zijn netwerk. Zo fungeert Avani als partner naast organisaties zoals: Oxfam Wereldwinkels, Greenpeace, Natuurpunt, Broederlijk Delen, Bond Beter Leefmilieu en anderen.

Visie Voedsel Anders

De Voedsel Anders-beweging streeft naar eerlijke en duurzame voedsel- en landbouwsystemen met een verantwoord beheer van bodems, landschap, planten, dieren en water. Ze werken aan voedsel- en landbouwsystemen waarbinnen boeren en burgers meer zeggenschap hebben. Daarnasst willen ze eerlijke, kostendekkende prijzen voor de boer in alle delen van de wereld en genoeg en gezond voedsel voor iedereen. Dat betekent werken aan zowel voedselsoevereiniteit als aan voedselzekerheid..

Voedsel Anders is een sociale beweging van diversiteit: van groepen en individuen met veel verschillen in strategie, gedachtengoed en geschiedenis dat bruggen wil bouwen tussen de vele verschillende initiatieven voor eerlijke en duurzame voedsel- en landbouwsystemen

Waarom de handen in mekaar slaan?

De Voedsel Anders beweging bezorgt Avani een ideaal draagvlak om zich verder te ontwikkelen en het bestaande netwerk uit te breiden. Met zo’n beweging naast ons dat momenteel al meer dan 500.000 leden sterk is, vormen we een tegenbeweging voor de ecologie die onder druk van globalisering staat, greenwashing van grote supermarkten, de negatieve gevolgen die de industriĆ«le landbouw met zich meebrengt, …

Hoe kan jij helpen?

Heb je interesse om je ook te engageren naar een wereld waar mens, dier en natuur centraal staan? Wil je ook je steentje bijdragen naar een betere leefwereld? Dit kan.

Word Avani ambassadeur en verspreid het nieuws.

“Stem per stem worden we sterker,
en bouwen we een alternatief voor de industriĆ«le voedselketen”

logo

Volg ons op Facebook