03/11/2016 | Avani Talks: “Dit is mijn hof, de landbouw op een keerpunt”

talks2
05/11/2016 | Avani Talks: Vrijheid en zekerheid
oktober 15, 2016
foodhub
Nieuwbrief
december 27, 2016

03/11/2016 | Avani Talks: “Dit is mijn hof, de landbouw op een keerpunt”

chrisdestoop

Avani Talks op de Boekenbeurs 2016: Aan de hand van enkele nieuwe titels van onze gastsprekers houden we het lokaal voedselmodel van Avani tegen het licht. De noodzakelijke transitie naar duurzame landbouw en voeding in Vlaanderen is niet langer een utopie! SPREKERS: Chris De Stoop (ex-journalist, auteur ‘Dit is mijn hof’) Erik Mathijs (Prof. Agricultural, Resource Economics – KUL) Pieter Verhelst (Boerenbond) François de Putter (oprichter Avani)

————————————————————-

Dit is mijn hof’ is een aangrijpend, persoonlijk relaas over het ellendige verdwijnen van de boeren, iets wat zich momenteel overal in Europa voortdoet, maar nergens zo schrijnend is als in Vlaanderen. Aan de hand van het boek van Chris De Stoop zullen we het in deze avondsessie hebben over… – de evolutie van de Vlaamse landbouwstiel t.g.v. de globalisering – de noodzaak van een omslag naar meer duurzame, familiale landbouw – het lokaal voedselmodel ontwikkeld door AVANI als antwoord op de industriële voedselketen en de komst van TTIP.

Meer informatie: https://www.facebook.com/events/277704612623899/

Boekenbeurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op Facebook